Доц.Джевдет Чакъров:Методиката за финансови лимити на болниците не дава резултат

Методиката за финансови лимити на болниците не дава резултат, заяви доц.д-р Джевдет Чакъров в парламента по време на дебат относно политиката за развитие на лечебните заведения.

Доц.Чакъров посочи, че мярката за финансов лимит на болниците е била наложена от предишния здравен министър Петър Москов без да е обсъдено въздействието й върху системата. Болниците продължават да трупат дългове, което доказва неефективността на тази мярка, посочи доц. Чакъров.

Той изрази подкрепа за позицията на настоящия министър на здравеопазването проф. Николай Петров да се промени методиката на финансово лимитиране на болниците.

Доц. Чакъров изрази необходимостта от скорошно въвеждане на системата на електронно здравеопазване като единствената ефективна мярка за цялостен контрол в здравеопазването.

Видеозапис с изказването на доц. Чакъров можете да намерите на следния интернет адрес: http://www.dps.bg/bg/aktualno/sabitiya/1196-izkazvane-na-narodniya-predstavitel-d-r-dzhevdet-chakarov-otnosno-otnosno-strategiyata-za-razvitie-na-lechebnite-zavedeniya-za-bolnichna-pomosht.html

9 юни 2017 година

Posted in Актуално, Парламентарни изказвания.